Ervaringsgericht leren met paarden

 

Ervaringsgericht leren met paarden, het woord zegt het al: Door het hebben van ervaringen leer je over je eigen gedragspatronen, en word je je bewust van je eigen overtuigingen, aannames, gedachten en zelfs opgeslagen trauma’s. Een ervaring is een sensatie die verder gaat dan je hoofd alleen, het is een gevoel dat uit je lichaam naar boven komt, denk maar aan het ’kippenvel’ als er iets spannends gebeurt, of ‘ het smelten van je hart’ als je een puppy of baby ziet.

Om volledig bewust te zijn van wie we zijn, wat onze missie is, onze talenten en onze blokkades te herkennen, is het van essentieel belang dat je je rationele denken (hoofd), je emoties en je intuïtie (lichaam) in balans brengt. Als dit namelijk uit balans is, dan neemt één van de drie het over met uiteindelijk de bekende burn-out of depressie als gevolg.

Waarom dan ervaringsgericht leren met paarden? Dat is heel simpel, paarden zijn meesters in het spiegelen wat er IN HET MOMENT in jouw lichaam gebeurt. Alles wat een paard doet, geeft jouw informatie over hoe jij je gedachte en je gedrag vormt.

Een voorbeeld:  Een paard rent door de bak. Jij ‘denkt’ dat het paard bang is. Naast je staat een persoon en hij zegt: Zie dat paard eens blij zijn!!  Twee verschillende meningen bij één rennend paard. Wat is nou waarheid?  De enige waarheid die we hier kunnen ontdekken is dat jij denkt dat het paard bang is, en de andere persoon denkt dat hij blij is. Het rennend paard vertelt je dus alles over hoe jij naar hem kijkt.  Welke bril jij op hebt, en hoe jouw lichaam en je emoties hier een rol in hebben.

Je leert op een veilige manier luisteren naar je lichaam en je emoties, waarmee je de vaardigheden creëert dit toe te passen in je dagelijks leven.

Voor wie:
Ervaringsgericht leren is geschikt voor iedereen die:
- Nieuwsgierig is naar zijn eigen gedrag en waarom hij/zij doet wat hij doet;
- Tegen problemen aanloopt in interpersoonlijk contact;
- Voelt dat hij/zij niet zichzelf kan zijn
- Moe wordt in bepaalde situaties, prive of op het werk
- Voelt dat hij/zij tegen een burn-out aan zit.

Hoe gaan we te werk:

Afhankelijk van je vraag, spreken we in het begin 6 of 7 sessies af. In deze sessies werken we met de paarden, maar wordt er ook kennis gedeeld over de werking van ons emotionele systeem en (energetisch) lichaam.  Na deze sessies bespreken we  samen of je behoefte hebt aan meer begeleiding of dat je het geleerde gaat toepassen. Natuurlijk kun je later altijd nog een keer een sessie doen, om je vaardigheden te verdiepen.

Neem vrijblijvend contact met me op voor informatie of een kennismakingsgesprek! Ook kun je tot eind maart gebruik maken van de proefsessies, waarin je gelijk kunt ervaren of mijn manier van werken bij je past!