Dankbaar voor mijn ‘Gouden aardepaard’

Na  22 jaar samen vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Mijn pad word helder. Ik kies voor mijn weg, waar ik in geloof, wat ik te vertellen en te brengen heb. Op mijn manier. Met al mijn kanten. Al mijn talenten. Al mijn eigenaardigheden. Al mijn kennis. Al mijn karaktereigenschappen. Al mijn interesses.
Eindelijk werd mij duidelijk wat hij al lang wist: Ik breng gewoon mijzelf.

Hij is mijn 22-jarige ruin Poids d’or, en viert vandaag (02-06-2020) zijn verjaardag. Hij kwam bij mij op mijn 17e. Als de dag van gister weet ik nog hoe ik hem kocht en zijn papieren kreeg overhandigd. Het was dierendag, 1998. Vanaf zijn eerste dag op aarde waren wij echter al samen, het koopmoment was een formaliteit, eentje die ik niet had aan zien komen trouwens.

Hij kwam bij mij en bleef bij mij. Hij verhuisde mee naar mijn studentenstad, had een stal in het dorp waar ik mij met mijn liefde settelde, en woont vandaag de dag samen met mij op de plek waar ik mij thuisvoel.
Wij hebben alles samen gedaan wat wij maar wilde. We vlogen samen over de Veluwe, werkte aan onze skills in de rijhal, showde onze skills op wedstrijden (dat was niks voor ons trouwens), gingen samen dagen op reis en bezochten samen vele clinics. We ontmoette veel bijzondere mensen, praatte via dierentolken met elkaar, en weten elkaar ondertussen ook zo te verstaan.

Hij zorgde dat ik rust nam. Dat ik buiten kwam. Dat ik uren stil was, bewegend op het ritme van zijn lijf. Nu pas besef ik hoe belangrijk dat is geweest om de persoon te worden die ik nu ben.

Hij was er, toen mijn grootste nachtmerrie waarheid werd. In diepe rouw droeg hij mij door het bos, verleidde hij mij om elke dag naar buiten te gaan. Bleef hij mij als enige zien voor wie ik diep van binnen werkelijk was.  Door hem bleef ik uiteindelijk stilstaan, om te voelen wat ik nu eigenlijk wilde.
Via hem leerde ik mijzelf weer kennen. Door hem nam ik de stappen mijn missie te gaan leven. Door hem sta ik nu hier. Schrijf ik nu hier. Zing ik nu zelfs hier.

Wij hopen samen dat wij jou ook mogen begeleiden om te worden wie jij werkelijk bent. Dat is namelijk wat wij nu doen samen. Ik creeer de ruimte, hij en zijn paardenvrienden geven jou de wijsheid die jou zal verderbrengen op je pad.

Dit lied is voor hem, en voor heel het paardenvolk dat ons altijd trouw de weg blijft wijzen.

https://youtu.be/ly3RQ2uWjeA

 

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , .